Dernières Nouvelles d’Alsace (DNA) Haber Sitesi : Strasburg’da Binler Adalet İçin Ses Yükseltti !

0
21

 

 

 

 

 

 

”Yağmura rağmen, üzerinde AİHM yazılı tişörtler giyen birçok gösterici, miting sona erene kadar kaldı. Bazıları, ‘adalet duvarı’ olarak adlandırılan bir freskin üzerine destek mesajları bıraktı. Yerde ‘Adaletin zamanı geldi!’ yazılı bir pankartın yanında onlarca çalar saat bırakıldı.”

Strasbourg’da Üçüncü Adalet Buluşması: İnsan Haklarına Dikkat Çeken Bir Çağrı

Fransa’nın Strasbourg şehrinde dün düzenlenen 3. Adalet Buluşması, insan hakları ihlalleri ve yargı üzerindeki siyasi baskıları gündeme taşıdı. Etkinlik, Fransız basını tarafından da geniş bir şekilde ele alındı. www.dna.fr haber sitesinde de yer alan bu buluşma, Avrupa’da yaşayan KHK’lıların adalet arayışının sesi oldu.

Avrupa Rüzgarları Estiren Adalet Çağrıları

Özellikle Fransa, Almanya, Hollanda, Lüksemburg ve Belçika’da yaşayan KHK’lılar, üçüncü kez Avrupa Konseyi’nin önünde toplanarak adalet taleplerini dile getirdi. Ellerinde taşıdıkları İngilizce pankartlarla dikkat çeken kalabalık, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ni (AİHM) harekete geçmeye davet etti. “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, gözlerini kapatma”, “Baskı altında insanlar varken kimse özgür değildir”, ve “Geciken adalet, adalet değildir” gibi güçlü mesajlar içeren sarı pankartlar, öğle saatlerinde Avrupa Konseyi önünde dalgalandı. Bu pankartlar, binlerce Türk vatandaşının Avrupa kurumlarına ilettiği güçlü bir çağrı haline geldi.

KHK’lı Diplomat Rumi Ünal’ın Sözleri

Etkinlikte KHK’lı diplomat Rumi Ünal da görüşlerini paylaştı. AKP hükümetinin, 2016 yılından bu yana muhaliflere, özellikle Gülen cemaati mensuplarına karşı insan hakları ihlalleri gerçekleştirdiğini belirten Ünal, bu sürecin ByLock adlı mesajlaşma uygulamasını indirdikleri gerekçesiyle yapılan tutuklamalarla doruğa çıktığını söyledi. Bu uygulama nedeniyle ‘terör örgütüne üyelik’ suçlamasıyla kitlesel tutuklamalar yapıldığını dile getirdi.

Etkinlik kapsamında Avrupa caddesine kurulan sahnede, farklı konuşmacılar meseleleri hatırlatmak için söz aldı. Haksız yere hapsedilmiş mağdurlar da kendi hikayelerini paylaşarak yaşananlara dikkat çektiler. Genç bir adam, “Burada intikam almak için değilim, ancak sessiz kaldığımız her an adaletsizlikler artıyor” sözleriyle izleyicileri derinden etkiledi.

Yağmurlu havaya rağmen, üzerinde “European Court of Human Rights (ECHR)” yazılı tişörtler giyen çok sayıda gösterici, miting sona erene kadar alanda kaldı. Bazı katılımcılar, ‘adalet duvarı’ olarak adlandırılan bir freske destek mesajları yazdı. Yerde ise, İngilizce “Justice Time Now!” (Adalet Zamanı Şimdi!) yazılı bir pankartın yanında onlarca çalar saat bırakıldı. Bu sembolik eylem, adaletin geciktirilmemesi gerektiği mesajını güçlü bir şekilde iletti.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz